sábado, 29 de octubre de 2011

Centenari del cementiri de Sant Joan de Palamós

L’associació de veïns de Sant Joan de Palamós ha organitzat una visita guiada per commemorar el centenari del trasllat i construcció del Cementiri de Sant Joan. Gabriel Martí, historiador procedent de la vila palamosina, ha estat el guia de l’itinerari històric que s’ha celebrat aquesta mateixa tarda al municipi Palamosí.

En dates senyalades com les d’aquest cap de setmana, els veïns de Sant Joan han volgut donar a conèixer la història del seu cementiri. Avui, dia 29 d’octubre, sota  el nom “Morir a Sant Joan”, s’ha iniciat una de les dues visites guiades proposades per aquest cap de setmana per l’associació de veïns de l'indret palamosí.Un recorregut amb cent anys d’història que pretén fer descobrir l’origen del cementiri als vilatans del poble.

Nova placa que hi figura a la porta del cementiri de Sant Joan 

La visita programada per avui s’inicià a les cinc de la tarda. L’església de Santa Eugènia  ha estat el punt de trobada tant per a gent gran com per adults i nens. Fins i tot l’alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés i Àvila, ha volgut acudir a l’acte com a espectadora. L’itinerari històric ha apropat als vilatans des de l'església fins al cementiri de Sant Joan, desprès de recórrer el Camí Vell de la Fosca.  


El cementiri de Sant Joan de Palamós data de l’any 1911 i va tenir un cost de construcció d’unes deu mil pessetes. Aquest emplaçament, entre altres fets interessants destacats per l’ historiador Gabriel Martí, va comptar amb dos actes d’inauguració, un com a cementiri catòlic i un altre com a cementiri civil. El 16 d’abril de 1911 s’inaugurà el cementiri catòlic i a l’endemà s’inaugurà el cementiri civil o necròpolis lliure.

El viatge històric fins al passat del cementiri ha conclòs a la porta de l’emplaçament amb la presència de tots els assistents a l’acte. A continuació podreu visualitzar l'acomiadament que Gabriel Martí, historiador i guia de l'itinerari, fa als vilatans assistents a la visita. 





Demà diumenge, a dos quarts de dotze del migdia, tindrà lloc la segona visita guiada que donarà per finalitzada la història dels cents anys del cementiri de Sant Joan de Palamós. 

1 comentario:

  1. Hola Cristina! Només vull dir que sóc habitant de Palamós i no sabia que hi habia un event d'aquesta mena al Cementiri fins que ho vaig llegir al teu blog. Gràcies per mantenir-nos informats, segueix així i ànims!

    ResponderEliminar