viernes, 6 de enero de 2012

Els reis d'orient arriben a Palamós

Palamós va rebre la tarda del 5 de gener als reis mags d’orient i ho va fer, com cada any, amb una cavalcada pels diferents carrers del municipi. Com mana la tradició palamosina, Ses Majestats van arribar per mar, específicament van desembarcar a la platja gran de Palamós, al costat del moll vell. Un cop allà,  la vila va preparar una xocolatada popular per a tothom que s’hi va acostar a rebre als reis i, tot seguit va començar el recorregut d’aquests tres pels diferents carrers principals del municipi. 

Els tres reis van repartir caramels a tots els vilatans
presents en la cavalcada 


El recorregut de la cavalcada va ser el mateix de cada any.  Els reis, un cop arribats al port, es van dirigir fins al barri de Sant Joan, lloc que donaria inici a la cavalcada. El recorregut va començar a les 7 de la tarda i va constar de tres carrosses,  una per cada majestat, i una última que portava el carbó per aquells que no han estat, durant aquest any, bones persones.  La desfilada va anar acompanyada dels patges reals i va fer la seva parada final al teatre La Gorga , on els tres reis van rebre les últimes cartes i desitjos dels nens i nenes  del municipi.

Altres músics desfilaren pels carrers acompanyant
als reis Melcior, Gaspar i Baltasar

Com a novetat d’aquest any, Melcior, Gaspar i Baltasar no van arribar a bord del veler ‘Rafael’ sinó que ho van fer amb l’embarcació ‘Cunillera’. Un toc de corn va avisar de l’arribada dels tres reis mags al moll i aquests, acompanyats per les veus dels palamosins allà presents, que cantaren tots junts la cançó dels Tres Reis Mags, van donar inici a la gran cavalcada. Abans de realitzar el recorregut es va dur a terme la popular xocolatada per celebrar l 'arribada de Ses Majestats a Palamós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario