jueves, 5 de enero de 2012

El radar més rendible de la xarxa viària gironina

El radar situat en el tram de la carretera C-31 a l’altura de Castell-Platja d’Aro, en direcció a Palamós, ha recollit, en menys de mig any, la meitat de multes que el total de sancions imposades per excés de velocitat durant tot l’any 2010 en la província gironina. Aquest aparell va començar a funcionar el passat 25 de juliol i, fins a finals de desembre, milers de conductors han estat enxampats en aquesta via conduint a més velocitat de la permesa.

Segons dades facilitades pel Servei Català de Trànsit les sancions imposades per aquest radar fix han arribat a les 20.973 durant aquest últim any. Això es tradueix a una mitjana de gairebé 4.200 infraccions al mes, unes 133 multes al dia. Molts són els veïns dels pobles pròxims a aquesta zona de la Costa Brava els que han estat sancionats per aquest radar. Per a sorpresa dels infractors palamosins, les denúncies imposades per aquest aparell els hi arriben de dos en dos.

“Vaig quedar sorpresa al veure que tenia sis multes imposades pel mateix radar, però encara va ser més sorprenent al veure que molts dels meus veïns palamosins van rebre més d’una denúncia del mateix tram de carretera”, explica Encarnación Fernández, comercial resident al barri del tennis de Palamós, que realitza diàriament el trajecte entre Palamós i Platja d’Aro. En tant sols una setmana, aquesta ciutadana  havia acumulat dues multes per anar a 106 i 108 km/h en un tram que obliga a anar a una velocitat màxima de 80 km/h.

Les denúncies s'acumulen entre els ciutadans dels pobles
pròxims a la zona del radar 


L’ import de cadascuna de les  sancions imposades suma 100€, encara que si són pagades dins del límit del descompte queden reduïdes a la meitat. Molts dels denunciats palamosins han realitzat tant sols el pagament d’aquestes denúncies, però hi han hagut d’altres que no han tingut tanta sort i han perdut algun punt del permís de conduir a més de realitzar el pagament de la infracció.

“El punt on es troba situat aquest aparell és estratègic i té l’objectiu  de caçar el màxim de conductors possibles”, va assegurar Manolo Garcia, veí del municipi i víctima d’aquest radar durant aquest últim any 2011. El senyal que obliga a anar a 80 km/h es troba a escassos metres del radar cosa que incrementa la perillositat de la carretera. Molts conductors frenen de sobte al trobar-se amb la senyal posant en perill la vida d’altres conductors de la via. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario