domingo, 27 de noviembre de 2011

Palamós lluita contra la violència envers les dones

Un any més Palamós se suma al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El passat divendres dia 25 de novembre, l'ajuntament de la vila va organitzà diverses activitats per commemorar aquesta diada. Els actes van tenir lloc, a partir de les sis de la tarda, a la plaça dels arbres.

Sota l’eslògan 'Palamós diu No a la violència masclista, i tu?', el municipi va acollir un programa especial que incloïa la realització de diversos activitats. En primer lloc i per obrir l'acte, la palomosina Fanny Guillamon va interpretar una peça musical dedicada a totes aquelles dones que han patit, en primera instància, la violència. Tot seguit, és va donar pas a la lectura dels articles realitzats pels estudiants de secundària, UEC i PQPI sobre com fomentar el respecte, el diàleg i la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

La proclamació del manifest en contra de la violència va ser l'activitat més important i esperada de l'acte. La seva lectura, a càrrec d'alguns representants d'Ampas de les escoles del municipi, va anar acompanyada de l'encesa d'espelmes en honor a totes aquelles dones víctimes de la violència. Per finalitzar, Fanny Guillamon va tornar a actuar, aquesta vegada per interpretà una peça musical anomenada 'Faràs carrera', dedicada a totes aquelles víctimes que han deixat enrere un passat ple de violència i han sortit victorioses de la seva lluita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario