miércoles, 23 de noviembre de 2011

A Palamós el triomf l’aconsegueix CIU

Convergència i Unió va ser la coalició més votada pel municipi palamosí en les eleccions generals del passat diumenge 20 de novembre. Seguint al triomf s’hi consolidà el Partit Socialista de Catalunya, una coalició que sustentà una forta davallada  respecte als vots aconseguits en les darreres eleccions generals. El Partit Popular va acabar obtenint un ampli suport dels vilatans i aconseguir ser la tercera força política més votada.

Segons dades publicades pel municipi palamosí, el partit guanyador va recollir un total de 2.770 vots, uns 800 més que en la convocatòria de l’any 2008. Les coses no van anar tan bé per al Partit Socialista de Catalunya, coalició que va perdre gairebé la meitat dels vots que va aconseguir als comicis de ara fa tres anys i mig. Amb la suma de 1.970 vots, aquesta força política aconsegueix la segona posició als comicis. La gran sorpresa va arribar en mans del Partit Popular, la tercera força política més votada al municipi amb un total de 1.296 sufragis.

Cal destacar també, el recolzament que iniciativa per Catalunya-Verds va aconseguir als comicis del passat diumenge. Aquests aconseguiren doblar els seus vots respecte a la darrera convocatòria. Per a Esquerra Republicana la jornada no va ser bona ja que el partit va perdre uns 200 vots respecte al 2008.

Tot i això, la jornada d’aquestes generals va representar un alt percentatge d’abstenció. La participació en aquests comicis va ser del 62’3 %, es a dir, quatre de cada deu palamosins no s’hi van apropar a les urnes per dipositar el seu vot. Una jornada tranquil·la i similar,en nombre de votants, a la de les municipals del passat mes de maig. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario