viernes, 30 de diciembre de 2011

Els comerços palamosins presenten el balanç econòmic de l'any 2011

En èpoques de  vacances de Nadal l’afluència de gent als carrers és abundant, però la compra per part d’aquests en les diverses botigues de l’indret són escasses. Aquest es el balanç que els comerços del carrer major de Palamós han realitzat abans de finalitzar aquest any. Molts dels botiguers de la zona han remarcat que aquest any 2011 ha estat un dels pitjors anys respecte a vendes. La crisi ha afectat negativament al Nadal, època on les despeses familiars solien augmentar en la vila. 

Tots els comerços del carrer major; botigues d’aliments, de roba, calçat i complements, coincideixen. En la darrera setmana de festa els visitants han augmentat però les vendes no. Un dels dependents de la botiga ‘Calçats Massague’, va afirma que: “Els vilatans miren molt per la economia familiar i per això quan entren als locals intenten només comprar allò que veritablement els hi fa falta. En èpoques com aquestes miren més que mai els preus dels productes”.

Anys enrere, en dates tan senyalades com aquestes, els carrers de la plaça de la vila s’inundaven de gent. Era freqüent trobar a les famílies comprant els últims regals de reis o fent les últimes compres del sopar de fi d’any. Les coses han canviat, el 2011 ha creat una tònica molt diferent a la existent i com va expressar José Fernández Heredia,  ciutadà de Palamós i propietari del local ‘Calçats Massague’ al carrer major: “ La crisi ha afectat molt al sector terciari palamosí, sobretot a botigues i restaurants, però tots esperem que amb l'entrada del nou any les coses millorin". 

Una tònica molt diferent a la dels comerços del carrer major ha estat la que ha  experimentat, durant aquest darrer any, el Mercat Municipal de la vila. Al maig passat tots els locals del Mercat Municipal estrenaren un nou horari d’atenció al públic. Aquest  permetia als ciutadans visitar les instal·lacions del mercat els divendres per la tarda. El fet d’afegir un horari de tarda al ja existent horari de matins comportà pel Mercat una millora en l’afluència de clients als locals  i com a conseqüència, una  millora en les vendes.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario