viernes, 30 de septiembre de 2011

“Palamós millora” s'endinsa al barri de les cases noves

El projecte “Palamós millora” s’inicià, ara fa quatre anys, per facilitar la integració dels barris  de Cases Noves,  Mas Guàrdies i Eixample Nord dins la trama urbana del municipi.  Aquests barris compartien una tipologia edificatòria comuna que calia remodelar. Per aquest motiu, el projecte es posar en marxa per millorar l’entramat urbà d’aquestes zones i  poder així eliminar alguns dels problemes bàsics que patien com era, per exemple, l’elevat percentatge de població en risc d’exclusió social, el baix nivell d’educació i cultura que aquestes contenien i  l’escassa activitat comercial i dificultats d’accessibilitat als transports públics de la vila.

A dia d’avui i un cop enllestides les diverses fases que afectaven a la zona de l’Eixample Nord, el projecte s’endinsa definitivament pel barri de les Cases Noves. El darrer dijous 29 de setembre de 2011, s'iniciaren les obres al carrer de Lluís Barceló i Bou, seguint de manera immediata pel carrer de Roqueta. Aquesta nova fase, que s'allargarà dins a final d'any, també afectarà als carrers de Tarragona i el de Remigi Robau i Morató, així com les placetes i passarges existents en aquesta zona.


Estat actual d'un dels carrers afectats per les obres.

Seguint les pautes d'aquesta iniciativa, les noves obres inclouran la millora de paviments i voreres, la instal·lació de nou mobiliari urbà a la zona, la construcció i ampliació dels serveis de claveguerams, així com també, s'intentarà donar cobertura a fets importants com: l'enllumenat, l'aigua potable, la xarxa elèctrica o de telecomunicacions, etc.

El dilluns dia 26 de setembre, abans d'iniciar les obres, els encarregats de "Palamós Millora" van realitzar una reunió informativa als veïns de la zona per tal de deixar clar als habitants del barri els detalls de la reforma i els efectes que aquests poden patir, a partir d'ara, a la zona treballada. 



Alguns carrers han prohibit l'entrada a tota persona aliena a l'obra, excepte veïns.  

Tot just acabin les obres al barri de les Cases Noves, el projecte s’iniciarà amb la reforma dels carrers del barri de Mas Guàrdies. Aquest procés que s'iniciarà a l’any 2012, donarà  per finalitzat el projecte que té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels palamosins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario